Forandring Fryder

12/12/2013

Hei igjen folkens,

Denne bloggen er jo selvfølgelig mest om poker, men av og til så tenker jeg at gambleren våkner til liv i meg og må mates med litt annet spill, i tillegg til min hjertes store lidenskap. En slik følelse kom over meg for ikke så lenge siden, da jeg skulle på en av disse velkjente svippturene til Danmark. Jeg dro fra Kristiansand med stor fart om morgenen for å tilbringe dagen i Hirtshals og Aalborg, før jeg vendte nesen hjemover igjen på kvelden.

Det var på vei nedover at jeg gikk inn i spillrommet, som kun hadde norske spilleautomater tilgjengelig for spill. Jeg var godt utrustet med mynter og satt i gang med å hive på penger for å trykke på knappene i håp om å se de tre kirsebærene dukke opp, på rad og rekke, og begynne å blinke *JACKPOT*.

Jeg husker godt turene mine til Danmark da jeg var liten, før det ble 18-års grense på alt som var spill. Det var det gøyeste jeg visste når foreldrene mine gav meg 10 kroner for at jeg kunne stå å se på hjulene som spant, mens jeg ventet i spenningsfylt fryd for å se hvor de stoppet og for å høre den etterlengtede lyden av mynt mot metall i det sekundet gevinsten sprutet ut av maskinene i et uendelig fossefall. Min største gevinst da jeg var liten var 200kr, men det er jo ganske så mye når man er 10 år gammel.

Nå, i voksen alder, stilte jeg meg atter en gang opp foran maskinen. Jeg hadde en liten følelse av den fryden guttebarnet i meg hadde kjent i det jeg trykket på knappen og ventet i spenning. Men etter å ha brukt 200 kroner på maskinen, var det ingen større gevinst enn 10 kroner som hadde kommet ut. Jeg kjente at jeg mistet motet da jeg innså at det ikke bare er i poker jeg har mistet evnen. Veldig sur start på en dag ut på tur, men jeg fant ut at ikke all gambling var for meg. Jeg har fortsatt lyst til å spille poker, et spill som krever hjerneaktivitet. Et spill som krever strategi, smarte trekk, skuespill og et kaldt hode. Jeg var en kløpper på det før, og jeg kan bli det igjen. Jeg har ingen bruk for meningsløse sjansespill som myntmaskiner som er stilt inn for å ta pengene mine. Nei, jeg foretrekker et ekte pokerspill hvilken som helst dag. Poker for livet!

$14,000,000 tapt på enarmede banditter, er vel sant at alt er større i Amerika!